STAPPEN ZETTEN IN ONZEKERHEID

In mij werk als coach begeleid ik onder meer mensen die een volgende stap willen zetten vanwege een grote verandering in hun leven. Afgelopen week werd ik zelf op dit thema uitgedaagd.

Uitgedaagd worden in loslaten

Ik ontving van mijn examinator het bericht, dat hij het Europees Instituut had laten weten dat ik mag afstuderen. Ik voelde enerzijds opluchting en blijdschap en anderzijds was daar het verdriet en de onzekerheid. Geen inspirerende colleges, geen mooie ontmoetingen met medestudenten en geen boeiende trainingen meer. De verandering, die dit voor mij betekent, ging met mij aan de haal. Ik werd uitgedaagd in het loslaten.

Balanceren

De vraag: ‘Help, hoe blijf ik mij professioneel ontwikkelen?’ En het besef, dat ik het nu zelf mag gaan doen, grepen mij aan. Een verlammende angst maakte zich meester van mij. En alsof dat nog niet genoeg was, gingen de niet al te opbeurende gedachten ook nog eens met mij aan de haal. Kortom, een week waarbij ik besefte dat deze gevoelens horen bij het zetten van een volgende stap. En om te balanceren tussen al deze tegenstrijdige gevoelens.

Aan de slag….

Immers niets blijft bij het oude.

  • Wat ik anders deed, was dat ik deze twijfels en het gevoel van onzekerheid niet langer wegstopte, maar er over sprak en het toeliet. Dat gaf opluchting.
  • Ik onderzocht mijn gedachten en kwam tot de conclusie dat het maar gedachten zijn en niet de werkelijkheid. Blij met mijn Mindfulness ervaring.
  • Mijn mindset veranderen, door juist te kijken wat ik in de afgelopen drie jaar allemaal bereikt heb. Dit zorgde voor een positiever gevoel.

En ja, oude patronen en gewoonten loslaten betekent stappen zetten in onzekerheid.

Werk in uitvoering

Ik besef dat ik iedere keer weer mijn eigen levenshouding onder de loep dien te nemen. Een levenshouding waarbij ik durf te kijken naar wat er komt en dit te durven ervaren. Kortom: meebewegen met het leven.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd.

Monique

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *