HET LEEK ZO VEELBELOVEND, MAAR DAN …………….

Vanochtend vroeg tijdens het wandelen genoot ik van een mooie zonsopkomst en de daarbij aftekenende blauwe lucht. Het zag er veelbelovend uit. Restanten sneeuw op de grond, afgezet tegen een heldere blauwe lucht. Een perfect plaatje. Na anderhalf uur zag de wereld er ineens totaal anders uit. De witte sneeuw stak veel minder fel af tegen de grijze lucht. En dat is waar het nu precies over gaat. Verwachtingen!

Het is de verwachting die zorgt voor mijn teleurstelling

Wanneer je kijkt naar het voorbeeld dat ik hierboven beschrijf, dan zie je dat ik me al enorm aan het verheugen was op een dag vol zonneschijn. Een mooie blauwe lucht. Zo een dag die je uitnodigt om buiten te zijn. Ik was al druk in mijn hoofd plannen aan het maken voor de ultieme buitendag. Verwachtingen die ik zelf maak. De dag zelf denkt dat niet. De natuur is niet bezig met wanneer het plaatje perfect is. Dat doe ik in dit geval helemaal zelf.

 

Zoals ik het in gedachte had. Het perfecte plaatje

 

Laat je gedachten je niet gijzelen

‘Oké’, dacht ik bij mezelf. ‘De zon is weg. Is het dan ook direct niet meer fijn om buiten te zijn? En kan ik mezelf ook toestaan te genieten van de grijze lucht?’ Ik werd direct herinnerd aan een Japanse gezegde. Een gezegde die ik tot mijn lijfspreuk heb gebombardeerd sinds we terug zijn uit Japan.

De spreuk luidt: “Wabi Sabi” en betekent, de schoonheid zien van het onvolmaakte.

 

De schoonheid zien van het onvolmaakte

Wat betekent dit voor mij? Wat kan ik doen om die schoonheid te zien? Het antwoord kwam eigenlijk al heel snel. Loslaten van mijn verwachtingen en mijn plannen voor deze dag anders inrichten. En toen ik dat deed, kon ik ook de schoonheid zien van de grijze lucht. Want ook dat plaatje bleek mooi te zijn.

 

Na het loslaten van mijn verwachtingen, bleek dit plaatje eveneens mooi te zijn

 

Ik hoop dat ik jou heb kunnen inspireren met mijn ervaring van vanochtend.

Monique

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *