HALLO SEPTEMBER

Oogsten is doen!

De zomer komt aan haar einde en de herfst gaat langzaam aan haar intrede doen. We zijn soms zo druk, dat we het ritme van de natuur nauwelijks waarnemen. Toch is het bijzonder om te zien, dat de wisseling van de seizoenen impact op ons heeft. September wordt ook nog wel de tweede oogstmaand genoemd.

En hoe zit het met jouw oogst?

Is er tijd voor verandering? Wil je de dingen doen, die je altijd graag had willen doen? Wil je je bewuster zijn van je talenten en mogelijkheden en deze meer gaan inzetten?

Wat houd je tegen

Een stap zetten om iets te veranderen is niet eenvoudig. Toch leert de natuur ons dat loslaten juist ruimte biedt voor iets nieuws. Wanneer de vruchten nu niet geplukt worden, dan verschrompelen ze. En ze onttrekken zo de energie uit de boom of struik om te groeien. Dit geldt eveneens voor ons.

Afronden betekent…..

Afscheid nemen van het oude en ruimte maken voor iets nieuws. Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo lastig. Wat het lastig maakt, is dat we meestal nog niet precies weten wat dat nieuwe is en wat ons dat gaat brengen. Onzekerheid is hier de spelbreker, waardoor we ons onnodig lang vasthouden aan het oude.

Oogsten is doen!

Deze week heb ik mijn eindopdracht ingeleverd om te kunnen afstuderen. Ik hikte erg aan tegen het schrijven van de opdracht. Waar was ik bang voor? Is dat toch onbewust de angst dat ik straks niet meer mijn vertrouwde ritme heb? Het uitstellen van het schrijven ging zo in mijn systeem zitten, dat ik al het andere niet meer zag. Vorige week heb ik op een regenachtige dag in een strandtent mijn eindopdracht geschreven. Met hier en daar nog wat schaven en polijsten ging deze maandag jl. de deur uit.

En er ontstond…..

Opluchting en ruimte En dat is een heel bevrijdend gevoel. Want opeens ben ik weer meer opmerkzaam en kan ik mij verbinden met de dingen die nu op mijn pad komen. Dat betekent kunnen groeien.

Oogsten en vervolgens kunnen groeien

Heb jij het gevoel dat jij de balans wil opmaken? Dat je wil oogsten, afscheid nemen van het oude en ruimte wil krijgen voor iets nieuws? Dan zou ik zeggen, bel mij voor het maken van een afspraak. Het hoeft niet direct te betekenen dat je een heel coachtraject nodig hebt. Soms kan je verhaal vertellen al tot veel inzicht leiden.

Zeg jij ook Hallo tegen september? Dan hoor ik het graag.

 

MoniqueGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *