Geen reden tot feest, wel een moment om bij stil te staan

Op 29 maart 2013 liep ik trots de Kamer van Koophandel uit. Ik had zojuist mijn praktijk Coaching Forward ingeschreven, met als startdatum 2 april.

Reden voor een feestje is het, gezien de huidige situatie waarin we met elkaar verkeren, vandaag niet. Wel een moment om stil te staan bij 7 jaar ondernemen. Want wat heeft het mij gebracht en kan ik meenemen naar de toekomst!

Beginperiode

Ik weet nog goed hoe in het begin het gevoel van opwinding direct weer kon omslaan in twijfel en zorg en soms paniek. Zou ik wel slagen in het opzetten van een eigen praktijk? Kon ik hier een inkomen uit halen? Ik had te leren omgaan met één zekerheid en dat was die van ‘onzekerheid’. Het ‘niet weten’.

Tja, naïef gedacht want het leven zelf  laat een constante verandering zien en brengt onzekerheid met zich mee. Dat laat de huidige situatie ons heel goed zien.”

Het kwam nu aan op geloof in eigen kunnen, een gezonde portie lef, creativiteit en flexibiliteit. Aan de laatste twee twijfelde ik niet. Minder zeker was ik over mijn eigen kunnen en mijn lef om te ondernemen. Het geloof in eigen kunnen groeide onder meer door mijn studie aan het Europees Instituut, waar ik mij na drie jaar Master Coach en Counselor mocht noemen. Ik ontdekte waar mijn kwaliteit als coach en counselor lag en verdiepte mij in het lichaamsgerichte werken door het volgen van de jaartraining De Alchemist.

Groei

Ik zag mijn klantenkring groeien en mijn dienstenaanbod dynamisch verlopen. Soms uitsluitend coachtrajecten, het volgende moment met meer accent op trainingen. De zeven jaar kende soms een grillig karakter. Er waren momenten waarop ik het heel druk had en momenten waarop het stil viel. Het ging mij steeds beter af om vertrouwen te houden in de periodes dat het stiller was.

Ja en dan nu deze crisis. Stiller dan stil kan het bijna niet zijn. Alle trainingen die gepland waren staan even geparkeerd en ook binnen de coaching is het een stuk rustiger. Nieuwe aanvragen blijven op dit moment nog uit. Begrijpelijk want mensen hebben veel ‘ballen in de lucht’ te houden.

Precies zeven jaar op de kop af, mag ik opnieuw naar het ‘niet weten’ kijken en mij hiertoe verhouden.”

Vertrouwen

Ik vind het geruststellend dat ik inmiddels het vermogen heb ontwikkeld om trouw te blijven aan wie ik ben, alle gevoelens en emoties die onzekerheid oproepen aan te kijken en tevens mijn creativiteit en flexibiliteit aan te boren om naar nieuwe kansen te kijken. En daarom sta ik vandaag stil bij het zevenjarig bestaan van Coaching Forward. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en reuze benieuwd wat de volgende stap zal zijn.

Verder wil ik iedereen een hart onder de riem steken. Blijf het vertrouwen houden, probeer positief te zijn hoe lastig ook en blijf vooral gezond.

Liefs, MoniqueGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *