EN HOE WAS JE VAKANTIE?

En hoe was je vakantie?

Meestal volgt eerst een zucht, gevolgd door een frons op het voorhoofd en daarna de woorden: “Het lijkt al weer zo lang geleden. Het vakantiegevoel is helemaal weg. Ik ben nu al weer toe aan vakantie.”

Het zou zo mijn reactie kunnen zijn.

Vorige week bedacht ik mij, tijdens een laatste weekje vrij, dat ik het anders wilde aanpakken. Doel: Het vakantiegevoel wat langer vasthouden. Afgelopen weekend dreigde het voornemen al te stranden. Voor het afronden van de eindopdracht van mijn opleiding, was ik de gehele zondag niet aanspreekbaar. Tot groot ongenoegen van mijn partner, die mijn gespannen werkwijze gadesloeg. Gister besloot ik een nieuwe poging te wagen. Dit keer met de intentie het langer vol te houden dan twee dagen.

Mijn aanpak en wie weet inspireer ik jou, ziet er als volgt uit:

  • Ik start de dag met ruim de tijd te nemen voor mijn ontbijt. (gelukt!!!)
  • Ik geniet van mijn ontbijt en neem niet, zoals ik voorheen altijd deed, alvast door wat ik allemaal moet doen die dag.
  • Ik heb de ouderwetste ‘to do list’ weer nieuw leven ingeblazen. Schrijf op wat er gedaan moet worden en streep dit door als ik hiermee klaar ben.
  • Ik werk met strakkere tijdblokken. Wanneer ik mijn mails beantwoord, zorg ik ervoor dat ik niet word afgeleid door de geluiden van facebookberichten of andere meldingen. Focus op 1 activiteit zorgt dat ik productiever en sneller werk.
  • Ik probeer meerdere keren op een dag, vijf minuten in te plannen om even tijd voor mezelf te hebben. In die vijf minuten geniet ik bijvoorbeeld van een tijdschrift, het zonnetje of muziek.
  • Ik neem de tijd voor koken. Het werkt niet alleen ontspannend maar het is ook leuk om nieuwe recepten uit te proberen.
  • En mocht het toch mis gaan, dan geef ik mezelf de permissie hier om te lachen.

Conclusie: vertraag, doe de acties met aandacht en neem jezelf minder serieus!

Heb jij nog suggesties? Ik hoor ze graag.

MoniqueGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *