EEN GLINSTEREND 2017

Het nieuwe jaar ligt voor mij. Het voelt nu nog als lege bladzijden. Maar waar nieuwe mogelijkheden, uitdagingen, kansen, tegenslagen en verliezen straks in opgetekend gaan worden. Net over de drempel van het nieuwe jaar lonkt alles wat in het verschiet ligt. Daarnaast probeer ik nog achter mij te kijken. Welke ervaringen neem ik dit jaar mee? Een ding is zeker en dat is mijn missie voor dit jaar! Ik ga mij inzetten om de ogen van mensen en mezelf te laten glinsteren. 

Glinsterende ogen

De indianen hebben een specifieke manier om talent van mensen te zien. Ze kijken naar de glinstering in de oogjes van kinderen en dat wordt dan als hun talent gezien. Ik merk dat wanneer ik praat met mensen, over waar ze echt blij van worden, hun ogen eveneens beginnen te stralen.

Ik nodig je dan ook uit om eens stil te staan bij vragen zoals:

  • Waar word ik blij van?
  • Wat beleef ik vreugde aan?
  • Wanneer ervaar ik dat mijn energie gaat stromen?
  • Wat zijn de activiteiten die mij het gevoel geven dat het klopt?
  • Waar droom ik van en geeft mij een geluksgevoel?

Wat je daarvoor nodig hebt

Moed en lef zijn nodig om alles wat je tegen houdt onder ogen te zien. Dat wat niet meer van jou is, als het gaat om overtuigingen en waarden, van je af te schudden. De afspraak met jezelf te maken om het anders te doen. Dit te vertalen in kleine stapjes en te gaan DOEN.

Een weg van vallen en opstaan

Om te doen wat echt bij je past, je talenten optimaal te benutten is niet makkelijk. Het is een weg van proberen, vallen en weer opstaan. Het vraagt iedere keer weer terug te keren naar jezelf. Eerlijk en met een milde blik naar jezelf te kijken. Ook ik ploeter mij een weg om te durven vertrouwen op mezelf en te blijven vasthouden aan dat wat ik belangrijk vind. Mijn talenten in te zetten die mij blij maken en waarbij ik betekenisvol kan zijn voor anderen. Mijn twijfels en angsten onder ogen te zien en mij hier niet door te laten gijzelen. Mijn missie gaat mij daarbij helpen.

In mijn praktijk begeleid ik mensen die door een (grote) verandering op zoek zijn naar een nieuw evenwicht en betekenis. Het verlies kan de glans tijdelijk weghalen uit het leven. Door samen te kijken hoe je het verlies kunt verweven in het dagelijkse leven en hier een hernieuwde betekenis aan te geven, ontstaan er weer glinstermomenten. Dat is wat ik het afgelopen jaar heb ervaren en maakt dat ik mij hier dit jaar nog meer voor wil inzetten.

Mijn ogen gaan al glinsteren als ik dit schrijf en ik hoop ook die van jou.Kom maar op met dit jaar.

Ik wens je veel glinstermomenten toe in 2017.

Warme groet,

MoniqueGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *